уторак, 22. октобар 2013.

Bez podocnjaka-Belanca, jabuke i kesice čaja brišu podočnjake


Kao sto svi znamo koža ispod očiju je najnežnija  i najtanja, pa se na njoj najpre pojavljuju znakovi umora. Iako je najbolje sredstvo protiv podočnjaka dovoljno sna, mogu pomoći i mali kućni lekovi.


Umivanje hladnom vodom je prva pomoć kod podočnjaka, a za bolje rešenje na oči stavite dve ohlađene kesice čaja i držite ih dvadeset minuta. Za to su idealni zeleni i crni čaj jer sadrže tein koji smanjuje otok, a biljni čajevi poput kamilice sadrže materije koje smiruju upalu i crvenilo.
Jabuka je takođe odlično rešenje za natečene oči. Ohladite je u frižideru i stavite kriške preko očiju da odstoje deset minuta. Tanin iz jabuka ima protiv upalna svojstva i pomaže smanjenju otečenosti.
Isto važi i za krastavac. Hladne kriške krastavca držite na zatvorenim očima najmanje deset minuta.
Ako su oči jako natečene, možete upotrebiti i umirujuće losione za oči koje treba obvezno držati u frižideru. Kao prirodni fejslifting služi i belance. Ono se koristi kao maska za zatezanje kože jer sprečava nastajanje bora.U posudi izmiksajte nekoliko belanaca da se stvrdnu, četkicom nanesite smesu ispod očiju, ostavite nekoliko minuta pa isperite vodom. Koža će sigurno zablistati.
Toliko za sada.Nadam se da ce vam neki od ovih nacin za uklanjanje podocnjaka pomoci.

Do sledeceg posta...

Нема коментара:

Постави коментар